Gazduire ASP.NET 4.5/PHP 5.x pe platforma Windows Server 2012 R2 / IIS 8

Windows Server 2012 R2 este cel mai recent si mai performant sistem de operare server de la Microsoft. Windows Server 2012 R2 include cea mai noua versiune de web server: Internet Information Services 8.

Internet Information Services 8

IIS 8 este o platforma sigura, usor de gestionat, modulara si extensibila, care ofera gazduirea fiabila a aplicatiilor web. Cu alte cuvinte, este o platforma web unificata care integreaza functionalitatea de Web Server, Application Server (ASP.NET, PHP, WCF, etc.) si FTP Server. Prin intermediul Web Platform Installer/MS Web App Gallery se pot instala, configura si lansa o gama larga de aplicatii web (de diverse feluri, ex. bloguri, forumuri de discutii, magazine on-line gata de utilizare si alte sabloane similare) care folosesc diverse tehnologii incorporate in aceasta platforma.

In concluzie, Windows Server 2012 R2 si IIS 8 este cea mai fiabila si robusta platforma pentru gazduirea aplicatiilor web ce este disponibila la ora actuala.

.NET Framework, ASP.NET

.NET Framework ofera cea mai usoara posibilitate de dezvoltare a aplicatiilor pe platformele Microsoft. .NET Framework este o componenta Windows cu ajutorul careia se pot realiza si rula aplicatii desktop si web de ultima generatie. .NET Framework a fost conceput pentru atingerea urmatoarelor obiective:

  • disponibilitatea unui mediu consistent pentru programarea orientata pe obiecte
  • disponibilitatea unui mediu performant de executie a aplicatiilor care minimizeaza costurile de instalare si mentenanta a aplicatiilor
  • disponibilitatea unui mediu de executie a aplicatiilor in maxima siguranta
  • realizarea unei platforme bazate pe standarde internationale
.NET Framework are doua componente de baza: "Common language routine" si "NET Framework Class Library". "Common language routine" este componenta de baza si este responsabila pentru executia codului, gestionarea memoriei si a securitatii executiei codului. "NET Framework Class Library" este o biblioteca de obiecte care faciliteaza dezvoltarea aplicatiilor de orice fel, incepand de la aplicatii traditionale de tip "linie de comanda" pana la cele mai complexe servicii XML web bazate pe ultimele inovatii specifice industriei.
.NET Framework

PHP

.HTACCES

Silverlight

JavaScript

MS Web App Gallery

Web Mail - Smarter Mail Enterprise v11

Access POP/SMTP/IMAP/Outlook

SQL Server 2012

MySQL

 

 

 

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor! Detalii...